Backcountry Guiding

Unul dintre visele oricarui snowboarder este sa gaseasca o linie plina de powder. Dar deseori lucrul asta este mai greu decat pare. Ghizii nostri din programul Burton LTR Backcountry Guiding te vor indruma, in siguranta, ca sa te bucuri de locuri noi, spectaculoase si putin umblate din muntii Bucegi, Baiului si muntii Fagaras. Locuri ce iti vor marca definitiv amintirile de dat pe placa.

1Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa te informezi despre starea vremii si despre zona prin care vrei sa te dai. 2Nu uita sa te hidratezi si sa iti pregatesti mancare consistenta. La nivelul asta vei consuma suficiente calorii sa iti fie brusc foarte foame. 3Organizeaza-te eficient, pregateste echipamentul din timp si ofera-ti sufficient timp ca sa iti cunosti ghidul si pe ceilalti membrii ai echipei. Lasa-i si pe ei sa te cunoasca. 4Este vorba de snowboard, asa ca bucura-te cat poti de mult. Ghidul tau impreuna cu ceillati membrii ai echipei lucreaza pentru ca tu sa ai parte de un timp de calitate, asa ca nu te sfii
si zambeste.

Desi sezonul acesta nu a fost unul tocmai optimist, varfurile muntiilor si vaile de abrupt sunt inca pline de zapada. Si nu o singura data iarna si-a intrat in drepturi dupa luna Martie. Asa ca daca gandul iti sta la aventura pregateste-te.
Noua ne sta mereu gandul la aventura. Asa ca ziele trecute am incercat doua locuri prin care ne place mereu sa mergem. Pentru ca suntem polivalenti am preferat atat zonele tehnice din Valea Cerbului, Bucegi cat si linile de flow din Balea, Fagaras. Zapada a fost mixta, de la portiuni de gheata la zapada indesata si powder. Ca au fost facute pe splitboard sau cu solidboard, pe coltari, sau pe boots, toate au acelasi numitor comun: good vibes only.

Backcountry guiding (tura de o zi, cu 4-5 ore de riding si deplasare in teren)

Autor: Marius Stratila
Poze: Marius Stratila si Tiberiu Macaveiu

UCOS & Burton LTR Project Romania

Fundatia Un Copil, O Speranta impreuna cu Boarder’s Shop s-au intalnit sambata 9 ianuarie 2016 la Arena Platos Paltinis cu un scop comun: sa ii bucure pe copii, incurajandu-i sa urce pentru o prima data pe snowboard. Alaturi de noi a fost echipa Fresh Meat, iar drept gazda l-am avut pe Toni de la Arena Platos.

Inceputul de zi a fost promitator, ningand hotarat. Construirea parcului a fost aproape o joaca, terminat la timp, ca la ora 11:00 sa apara primii participanti. Copiii insotiti de parinti au luat cu asalt Burton Riglet Park-ul, astfel ca micile damburi si contrapante nu au fost singurele “obstacole” din circuit.  Totul a devenit o intrecere distractiva, in care zambetul era pe ordinea de zi.

Autismul si sindromul Down nu sunt optiuni pe care le putem alege, sau nu. Desi poate parea un optimism exagerat, totul a fost senin.. A fost o actiune care ne-a bucurat si pe noi, ca si pe copii. Iar cei mici s-au entiziasmat la maxim de fiecare moment 🙂 .

Sa le fie cu folos!

Copiii si snowboardul

N-ai zice, fie vant fie soare, copiii nu au nici o problema in a invata sa se dea pe snowboard. Desi pe 22.12.2015, toate instalatiile din Sinaia erau inchise din cauza vantului, la Burton Riglet Park-ul de la baza partiei Valea Soarelui din Sinaia lucrurile stateau total diferit: fara vant, doar soare si liniste. Ariana are “decat” 3 ani si se bucura de fiecare data cand se urca pe placa. Asta-i a doua oara.

Dupa cele doua evenimente Welcome to Winter ’16 si World Snowboard Day in care joaca copiilor a fost diferita fata de banalul parc de “distractii”, nu putini parinti au rezonat cu ideea ca cel mic nu este niciodata prea mic pentru snowboard. Catinca din Brasov, la doar 2 ani, este un alt exemplu:

Catinca

Totul fiind mascat de termenul joaca, copiilor le este foarte usor sa dobandeasca primele notiuni de snowboard. Un loc special amenajat si cu un echipament adecvat (placi de snowboard de la 70cm), trebuia uitata ideea ca la varsta frageda cel mic trebuie sa invete ski. Tehnologia a evoluat, asa ca mentalitatiile noastre nu trebuie sa stagneze. Copilul va prinde gustul, isi va aduce aminte negresit ca “atunci cand era mic” prima oara s-a dat pe snowboard si i-a placut.