Burton Learn To Ride este un program consacrat promovării snowboarding-ului si a fost inițiat în 1998 de către Burton Snowboards în colaborare cu școli de snowboard din întreaga lume, pentru ca snowboarding-ul să poată fi învățat cu plăcere și cu ușurință.
Țelul acestui program este acela de a oferi începătorilor în snowboarding o primă experiență fericită, cu echipamentul adecvat și instructori specializați, pentru ca ei să rămână în acest sport și să se întoarcă pe pârtii cât mai repede cu putință.
Riderii deja avansați au prin intermediul programului Learn To Ride șansa, de a progresa în disciplinele de snowboard freestyle, boardercross sau freeride/backcountry.
Pentru deprinderea mișcărilor elementare în snowboarding, Burton Snowboards pune la dispoziția învățăceilor din cadrul programului Learn To Ride echipamente speciale, dedicate lor. Spre exemplu, board-urile sunt de o construcție specială, având un decupaj (sidecut) mai amplu decât o placă obișnuită, pentru a vira mai ușor, dar și canturi mai putin ascuțite, pentru ca incepătorii să nu se agațe în acestea în timp ce învață să se dea. De asemenea, echipamentul pentru fete este diferit de cel pentru băieți, pentru a se adapta mai bine anatomiei feminine.

Programul Burton Learn To Ride Project Romania a fost initiat în iarna 2002-2003, în cadrul programului de PR al Boarder’s Shop,  magazin partener Burton în Romania și dezvoltat, an de an, în cadrul unor turnee ce au străbătut țara în lung și-n lat, lăsând oamenii să guste din experiența unică a snowboarding-ului. Astfel, echipa Boarder’s Learn To Ride a fost prezentă în Sinaia, Azuga, Bușteni, Poiana Brașov, Izvoare, Păltiniș, Muntele Mic, Cavnic, locații în care până în prezent, peste 1.000 de persoane au făcut primii pași în snowboarding și au rămas pasionați și practicanți ai acestui sport.

the_project